Hoe maakt u een kunstplant schoon?

Geplaatst in: Tips & tricks

Hoe maakt u een kunstplant schoon?

Eén van de redenen dat u waarschijnlijk een kunstplant heeft gekocht is omdat deze eenvoudig te onderhouden is. Hierbij is het wel van belang dat u dit op de juiste manier doet.

Stofvrij houden van uw kunstplant

De grootste boosdoener bij het onderhouden van uw kunstplant is stof. Dit stof nestelt zich op de zijde bladeren van de plant. Dit zorgt voor een onrealistische look & feel, iets wat u juist wilt voorkomen.

Afnemen met een vochtige doek

Ondanks dat de bladeren niet beschadigd raken van het afnemen met een natte of vochtige doek zorgt dit er wel voor dat het stof zich gaat ophopen tussen de stofvezels van de zijde en dat het stof juist dieper nestelt met een doffe gloed als resultaat. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt te werken, zien wij dit niet als een geschikte oplossing.

Stofzuigen van uw kunstplant

Ook het stofzuigen van de kunstplant is iets wat mensen snel zien als oplossing, maar wij raden het ten zeerste af. Hoewel De bladeren van de kunstplant goed vast zitten, zouden ze door de zuigkracht van de stofzuiger mogelijk van de takken getrokken worden.

Dé oplossing

De beste oplossing die wij hebben gevonden voor het stofvrij houden van een kunstplant is het gebruiken van een doek die stof aantrekt, denk bijvoorbeeld aan een Swiffer. Het voordeel hiervan is dat het stof niet blijft liggen of ophoopt en dat u de bladeren niet te hardhandig hoeft te behandelen.

Hoe kunstplant schoonmaken
4 jaren geleden